Ibland är ont i ryggen bara ont i ryggen

Går ni som jag också gör ibland, och känner efter vad det kan betyda när man får ont i ryggen, eller mobilen går sönder? Man analyserar, känner efter, mediterar: VAD KAN DETTA STÅ FÖR? Kan mitt ryggskott stå för att jag inte tar hand om mig själv, att jag har dåligt självförtroende eller kanske behöver jag stilla mig för att komma åt något undangömt inom mig som behöver komma ut för att jag ska bli fri mitt ryggskott. Är det något i min barndom som behöver lyftas fram. Kanske har det med min grund att stå på när det gäller ekonomi… jag kanske behöver flytta för att må bra.. Vi snurrar in oss i det andliga tänkandet att allt beror på något olöst inom oss.

Puh… ibland blir man lite less på sig själv när man tänker på detta sätt, eller hur?

Kan det vara så att ryggskott ibland bara är ryggskott och inget annat… jag har blivit kall och inte tänkt på ryggen. Ja, det är nog lättare att tänka så, smörja på lite liniment, ta på sig något som värmer om ryggen och nöja sig med det.

 

 

Publicerad i Okategoriserade

Godkänd

”Köpet Godkänt”

– ”Hmm… Då blev jag godkänd idag också”, sa jag till kassörskan. ”Det är ju bra för självkänslan, att bli Godkänd… Då förstår jag varför många shoppar så mycket! Man boostar sig själv och känner sig Godkänd”.

Något att fundera över kanske…

 

 

Publicerad i Okategoriserade

Resan med Mesan

Jag hade en konstig obekväm känsla i min kropp. Jag kände mig stum och klumpig i hela kroppen. Jag gick några dagar med denna känsla, den ville inte släppa.

När ca 1 vecka gått med samma känsla, bestämde jag mig för att jag skulle öppna min mesa (en slags schamansk medicinpåse), och se i den vad som var på gång.

Jag placerare mina stenar i ordning och plötsligt ser jag: JAG HAR EN INKRÄKTARE I MIN MESA! Där låg en extra sten som inte hörde dit!

Jag tog ut den ur min mesa, mediterade på den och kände att den inte skulle vara där. Jag grävde ner den i skogen.. och dagen efter var min kropp som vanlig igen.

Tänk hur det kan påverka en!! Mäktigt och märkligt!

Publicerad i Schamanskt

Moh

Jag gick på en skogspromenad i våras, när allt i naturen spirade som bäst. Jag satte mig ner och tackade hela naturen för allt det vackra jag hade omkring mig.

Då visade Moh sig – han slog ut sina armar och sa ”Allt detta är ditt att använda dig av med förnuft. Vi är förvaltare av den helande kunskapen som finns i naturen”.

Jag kände och förstod vilken kärlek naturen kommer med till oss människor, för att vi kunna hela oss och må bra med dess hjälp.

Publicerad i Naturväsen

Ljuset

När ljuset är som starkast..

Ta in det och bevara det ljuset inom dig. Behåll minnet av ljuset, vattnet, jorden och luften i ditt hjärta. Låt elementen få fäste i dig, låt vattnet strömma i dina ådror och låt jorden vara din kropp. Låt luften strömma in i dig när du andas. Ta in hela naturen och dess kretslopp i dig. Låt framför allt ljuset bli ditt inre ljus och glöd.

Låt inget förmörka detta inre ljus. Det ljuset kommer väl till pass när du behöver det som mest. När du delar dela med dig av ditt inre ljus, växer den i styrka och sprids till andra, för att sedan spridas vidare…

Visst kan ditt ljus förmörkas av dystra tankar och känslor, men ingen/inget kan ta ditt inre ljus ifrån dig!

Publicerad i Andligt

Eldceremonin

Det var fullmåne den 12/3 med en fantastisk stor lysande måne som lyste upp vår väg till platsen där vi skulle hålla eldceremonin.

Jag hade med min trumma, och fler hade med sig skallror som vi använde oss av under ceremonin. Det blev en fin kväll med ett fint litet gäng som deltog i ceremonin. Vi skänkte tacksamhet till moder jord, och därefter brände vi upp våra pinnar, i vilka vi blåst in det vi ville bli av med.

Efteråt satt vi och pratade en stund och tittade på månen som lyste för oss mellan träden.

Publicerad i Andligt

Skogsupplevelse

Jag hade klätt mig varmt för att vara ute ett tag. Sedan gav mig iväg in i skogen med liggunderlag så att jag skulle kunna sitta en stund utan att bli kall. När jag satt mig till rätta och bett om beskydd, väntade jag bara… jag väntade på att stillheten skulle infinna sig inom mig.

Efter några minuter infann sig stillheten och jag kände mig ett med naturen. Det är en översvallande känsla och samtidigt en ren och avskalad känsla, att inte vara mer eller mindre än något annat. Att vara delaktig i allt som sker. Jag kände mig hel och helad.

Efter att ha varit en stund i denna känsla gjorde jag mig beredd på att bryta upp. Jag tackade alla riktningar, packade ihop mina saker och gav mig iväg. Då blev jag uppmärksam på en känsla av obehag i bröstet, jag inte dragit ihop mitt hjärtchakra. Jag bestämde mig genast för att dra ihop hjärtchakrat och kände då hur lugnet spred sig i kroppen igen. Där fick jag verkligen en lärdom att ta till mig, att inte gå med hjärtchakrat vidöppet hela tiden.

Publicerad i Okategoriserade

Eld-ceremonin

WP_000070Vi var många som bestämt att vi skulle komma på Eld-ceremonin vi skulle ha på Västra Femöre.

Vi köpte ved, tändved och annat vi behövde. Trumma och skallra, Floridavatten… vad mer? Ja! Varma kläder och skor. Då var det allt!

En ringde och var sjuk… nästa sms:ade och var också sjuk… Till slut var vi 3 personer och en hund som deltog.

Vi gjorde vår fullmåneritual, tackade Moder Jord och brände våra stickor med det vi ville bli av med. Där, en kort stund visade sig fullmånen som varit bakom molnen hela dagen.

Vi hade en härlig kväll med mycket magi i luften.

Detta gör vi om!!

 

Publicerad i Andligt

Kärlek

IMG_0077Idag var jag ute vid havet med tanken att jag skulle tacka vatten-andarna för att de ville ha kontakt med mig och ge mig information och budskap.

När jag väl satt ute på klipporna kände jag deras närvaro och gav dem en gåva i form av små vackra slipade snäckskal.

De kom upp på klipporna och visade att de var nöjda med gåvan. De menade att man måste  ge med kärlek för att gåvan ska vara riktig. Man kan bara ge med kärlek om man har kärlek till sig själv. De flesta har kärlek till sig själva, men förstår det inte. När du ser det fina och vackra i det du har omkring dig, ser du med din gnista av kärlek inom dig. Plocka fram den och låt den gnistan av kärlek växa inom dig.

Vi ser oftast inte kopplingen mellan att se det vackra vi har omkring oss och det vi har inom oss!

Publicerad i Naturväsen

Dimma

IMG_0934Jag gick till stranden och såg dimman ligga tät. Jag såg inte vad jag hade framför mig.

Samma sak är det i livet. Det är inte alltid vi vet vad vi har framför oss. Ändå går vi framåt, litar på vår magkänsla och intuition, att den ska leda oss rätt.

Och det gör den. Om du bara kan lita på din magkänsla och släppa huvudet ett tag, så finns den där, den där känslan av hur du ska göra och vilket håll du ska gå åt.

Publicerad i Andligt